Så blir din kryptohandel säker

När du ska handla kryptovalutor är det en bra idé att handla från en reglerad kryptobörs. Det finns både handelsplattformar och kryptovalutor som är avsedda för att lura människor på pengar. Därför är det viktigt att du läser på om vad du investerar dina pengar i och vart du handlar.

Att handla kryptovalutor har blivit väldigt populärt den senaste tiden. Det finns stora möjligheter om du är intresserad av att handla kryptovalutor. Det finns även risker med sådana investeringar som att bli lurad. För att undvika att bli lurad och bli av med din investering är det viktigt att du handlar från säkra och auktoriserade handelsplatser. Om du vill hitta en säker handelsplats att handla via är det en bra idé att gå in på cryptoholics.com och läsa om olika alternativ innan du bestämmer dig. Där kan du som nybörjare ta del av en massa matnyttig information.

Säkerheten är viktig

Om du handlar på en kryptobörs som inte är seriös finns det en överhängande risk att du förlorar dina pengar. Det finns många kryptobörser som är oreglerade, det vill säga att de inte är under uppsikt av någon finansiell tillsynsmyndighet. Om du handlar på en reglerad börs är säkerheten högre. För att minska risken att förlora dina investeringar kan det vara en bra idé att lagra dina kryptovalutor på en egen plånbok och inte på handelsplattformen. Tänk på att det är du som är ansvarig för att förvara dina kryptovalutor på ett säkert sätt. Det är även många stora kryptobörser som blir utsatta för hackerattacker och det är också ett skäl till varför du ska förvara kryptovalutan du äger någon annanstans. Att skaffa en hårdvaruplånbok kan vara en bra idé. Om du förvarar kryptovalutorna på en sådan är risken mycket mindre att du blir bestulen. Men om du handlar aktivt är dock det bästa alternativet att förvara dina mynt digitalt. Det är bra att veta att det även finns kryptovalutor som är skapade endast i bedrägerisyfte. Därför är det viktigt att du läser på om vilken typ av kryptovaluta du köper.

Säkerhetstips för kryptohandel:

  • Långsiktiga investeringar bör förvaras i en hårdvaruplånbok.
  • Handla via en reglerad kryptobörs.
  • Läs på om kryptovalutan innan du gör investeringen.