Så underlättar du företagets redovisning

Om du driver en redovisningsbyrå känner du säkert till hur viktigt det är att använda sig av smarta tjänster som underlättar i den dagliga verksamheten. Att slarva med kundernas ekonomiredovisning kan bli kostsamt för ditt företag och leda till att du förlorar många kunder. Många tar sig dock inte tid att leta efter de bästa tjänsterna till företaget, vilket kan innebära att de missar stora mängder intäkter.

Med seriösa, särskilt utformade tjänster för redovisningbyrå kan du enkelt sköta de interna processerna på byrån. För en trygg tjänst kan du välja InBooks Flow som organiserar processerna och ger dig fullständig inblick i din byrås lönsamhet. Du får många automatiska och effektiva funktioner som sparar värdefull tid och ger ett bra flöde och överblick vad gäller fakturering och kunduppdrag.

Viktigt sköta kundens ekonomiredovisning

Om din byrå inte sköter kundernas ekonomiredovisning ordentligt kan det leda till många negativa konsekvenser. De kan få problem med Skatteverket, tvingas betala för mycket eller för lite skatt, deras tillstånd kan dras in med mera. Med tanke på alla negativa konsekvenser är det inte märkligt om kunderna snabbt skulle vända sig till en annan redovisningsbyrå, vilket gör det viktigt för dig att välja en smart tjänst till företaget.

Lagar och regler för företag

En enskild näringsverksamhet behöver betala in skatter på företagets vinst. För att få in skatten betalas en preliminär skatt varje månad, där varje belopp är detsamma. Skatten stäms sedan av när deklarationen lämnas in. Under året går det för företaget att ändra den preliminära skatten. För att verksamheter ska kunna drivas behövs ibland tillstånd, vilket du enkelt kan ta reda på hos webbplatsen Verksamt. Det kan också vara bra för företagare att ha koll på de lokala reglerna, om du ska starta verksamhet i Göteborg, Stockholm och andra städer. För att servera alkohol behöver du söka serveringstillstånd, och du behöver även särskilt tillstånd om du ska sälja tobak eller folköl.