Skydda din nya iPhone 13 Pro Max

Den nya iPhone 13 Pro Max kostar en hel del, varför det är viktigt att skydda den från stötar och skador. För att minska risken att den snabbt går sönder efter inköp kan du köpa ett bra stötskydd till telefonen, samt komplettera med ett skärmskydd. Genom att tänka på säkerheten i förväg kan du förlänga mobilens livstid och spara mycket pengar på reparationer eller ersättningsmobil, samtidigt som du inte riskerar att förlora viktig information.

Bland det första du bör investera i är ett iPhone 13 Pro Max skärmskydd som ger ett pålitligt skydd till telefonen. Denna mobilmodell har en skärm som är specifikt designad med målet att skapa en extraordinär användarupplevelse. Kanske du har valt just denna flaggskeppsmodell då du önskar en större skärm till mobilen. Men på grund av den stora skärmen är det viktigt att köpa ett skärmskydd som bibehåller ett högt andrahandsvärde.

Skydda mobilen

  • För att skydda mobilen kan du låta bli att förvara den i byxfickan. Lägg den i stället i en väska eller en flicka som har blixtlås, då minskar risken att den trillar ut och går sönder på marken.
  • Genom att investera i ett mobilskal dämpas fallet om telefonen ramlar i backen. Detta kan skydda din mobil från repor eller mer allvarliga skador.
  • Vänta med att skicka SMS tills du sitter ner eller står stilla. Att gå och sms:a samtidigt kan vara farligt, både för telefonen och för din egen hälsa.

Återvinning av mobiler

Enligt svensk lag är tillverkare av mobiler skyldiga att återvinna begagnade mobiler på ett bra sätt. Men hundratusentals inbytesmobiler säljs ändå utomlands varje år, vilket leder till att tillverkarna tappar kontrollen över förloppet. Varje år kan vi se en försäljning på fyra miljoner mobiltelefoner i vårt land, trots att 97 % av svenskarna redan äger åtminstone en mobil. Vi ger ofta våra begagnade mobiler till barnen, men har ändå minst en gammal mobiltelefon som ligger undanstoppad hemma.

Regeringen har tidigare velat införa mobilpant, då smartphones innehåller sällsynta och nödvändiga metaller. Miljöministern menade att alla material måste tillbaka in i kretsloppet, så att vi inte hela tiden behöver bryta mer jordartsmetaller och mineraler. Regeringen ville starta upp ett system för att ta vara på läsplattor och mobiler. Systemet skulle vara enkelt att använda för konsumenterna, för att underlätta övergången till ett cirkulärt samhälle.